Goed wonen

GOED WONEN


In ‘Residentie Maaslandburcht’ hebben we 4 etages waar onze bewoners van de zorgsuites kunnen vertoeven. Op de begane grond bevinden zich alle gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer met open keuken en uitzicht op de tuin en terrassen, de (mindervalide) toiletten, 2 respijtkamers, de zusterspost, ontvangstruimte, berging e.d. Alle zorgsuites en appartementen zijn bereikbaar via de liftservice.

ZORGSUITES


De zorgsuites worden beschikbaar gesteld aan senioren met een zorgvraag die deels of volledig ontzorgd willen worden. De geïndiceerde zorgvraag wordt vervuld door Zorg&Co. De 24-uurs aanwezigheid van een zorgteam in combinatie met diverse ondersteunende faciliteiten als een maaltijden- was- en strijkservice dragen bij aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en datgene wat men zelf niet meer kan of wil uitvoeren uit handen te geven. De mogelijkheid dat de partner zonder indicatie meeverhuist naar ‘Residentie Maeslandburcht’ is er ook. Echter, deze optie wordt altijd samen met u bekeken. 


Voor zorg in ‘Residentie Maaslandburcht’ bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en ontvangt u de door ons geleverde zorg via het zogenoemde VPT-pakket. Wij kunnen U helpen bij het aanvragen van deze indicatie.

VRIJE APPARTEMENTEN


De 7 appartementen zijn vrij toegankelijk, hier is dus geen indicatie voor nodig. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen/echtparen die kleiner willen gaan wonen en evt. op termijn wel een zorgindicatie krijgen. De appartementen liggen allen op de begane grond, op 1 na. Deze ene bevindt zich op 4 hoog (toegankelijk met de lift). De appartementen hebben een eigen brievenbus in de centrale hal en bewoners kunnen daar zelf hun post ophalen.

ACTIVITEITEN


Wij organiseren regelmatig activiteiten bij ‘Residentie Maaslandburcht’ in de gemeenschappelijke ruimte. Deze activiteiten sluiten aan bij de seizoenen, feestdagen en wensen en behoeften van onze bewoners. Tevens werken we hierin desgewenst samen met de eigenaren/personeel van hotel- restaurant de Roosterhoeve. 


Tevens zullen wij dagelijks inspelen op de behoeften van de bewoners. Door samen met hen af te stemmen welke activiteiten ze willen doen houden de bewoners de regie over hun leven zo veel mogelijk in stand. En ook dit is van belang in het licht van welzijn. Daarom verstaan wij onder ‘dagbesteding’ ook de dagelijkse dingen zoals koken, de was, een handje helpen in de tuin of een wandelingetje maken naar de paardenweide. Deze activiteiten hebben onze bewoners thuis ook altijd gedaan en dit kan vaak een voldaan en plezierig gevoel geven.

VOORDELEN

         

  • Klein, professioneel en vertrouwd team
  • Persoonlijke aandacht en respectvolle zorg
  • Hulp bij verzorging, verpleging en medicatie
  • Mogelijkheid om samen met andere bewoners te eten
  • Wij faciliteren u bij afspraken buiten de deur
  • U woont in een groene omgeving
  • Bewoners van de zorgsuites kunnen in aanmerking komen voor huursubsidie!!
  • Netto huur vanaf €800 mogelijk!!!